Häromveckan åt jag den godaste pizzan jag någonsin ätit! Rätt stor grej, eller hur? Godaste i hela mitt liv! Dessutom var det riktigt #matklokt hemmagjort, tillsatsfritt, naturligt glutenfritt, vegetariskt och näringsrik. Äh, nu låter det tråkigt, men jag lovar, ni måste prova det här receptet! Riktig familjefavorit, finns viss risk för att pizzan hamnar på veckomatsedeln varje vecka resten av året...
Eftersom många vänner och även medlemmar i min FB-grupp "EKOnomisk matsedel" inte har instagram och inte kan se receptet jag la upp där förra helgen tänkte jag skriva ut det här också, då blir det lättare att googla fram dessutom. Om DU har instagram och vill följa mig hittar du mig som @good.enough.tess
Zucchinipizza
(låt er inte luras av namnet, jag hade fått för mig att jag kanske inte gillade zucchini men det stämde inte alls, jag ÄLSKAR zucchini! Åtminstone i det här receptet)
Pizzabotten:
-Drygt 1 liter riven zucchini
-1 msk flingsalt
-3dl riven cheddarost
-0,8 dl mandelmjöl
-2 pressade vitlöksklyftor
-3 tsk torkade franska örter
-1 ägg
-0,5 tsk bordssalt
Gör så här:
Sätt in en plåt i ugnen och värm upp till 200-225 grader.
Placera den rivna zucchinin i en stor skål tillsammans med flingsaltet och rör om. Låt stå 15min. Häll sedan över rivet i en silduk eller tunn lakansväv och vrid ur all vätska. Lägg tillbaka i skålen. Häll i ost, mandelmjöl, vitlök, örter, ägg och salt.
Tryck ut smeten till en knappt centimetertjock cirkel på bakplåtspapper och flytta sedan försiktigt över till den heta plåten. Förgrädda pizzabotten i 10-15 min tills den fått en lätt gyllenbrun färg.
Pizzasås:
-1 burk passerade eller krossade tomater
-3 pressade vitlöksklyftor
-2 msk tomatpuré
-2,5 msk olivolja
-1 msk franska örter
-1 tsk oregano
-salt, peppar
Gör så här:
Värm upp tomaterna i en kastrull. Lägg i resterande ingredienser och låt småkoka ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt extra kryddor.
Vi hade bara den gooda tomatsåsen och cheddarost på pizzan och det blev kanongott! Ser fram emot att testa fler varianter. Spenat och mozzarella kanske? Har ni fler förslag på toppings? Skriv i kommentarerna! Gärna vegetariska :)
Smaklig måltid!
Eftersom många vänner och även medlemmar i min FB-grupp "EKOnomisk matsedel" inte har instagram och inte kan se receptet jag la upp där förra helgen tänkte jag skriva ut det här också, då blir det lättare att googla fram dessutom. Om DU har instagram och vill följa mig hittar du mig som @good.enough.tess
Zucchinipizza
(låt er inte luras av namnet, jag hade fått för mig att jag kanske inte gillade zucchini men det stämde inte alls, jag ÄLSKAR zucchini! Åtminstone i det här receptet)
Pizzabotten:
-Drygt 1 liter riven zucchini
-1 msk flingsalt
-3dl riven cheddarost
-0,8 dl mandelmjöl
-2 pressade vitlöksklyftor
-3 tsk torkade franska örter
-1 ägg
-0,5 tsk bordssalt
Gör så här:
Sätt in en plåt i ugnen och värm upp till 200-225 grader.
Placera den rivna zucchinin i en stor skål tillsammans med flingsaltet och rör om. Låt stå 15min. Häll sedan över rivet i en silduk eller tunn lakansväv och vrid ur all vätska. Lägg tillbaka i skålen. Häll i ost, mandelmjöl, vitlök, örter, ägg och salt.
Tryck ut smeten till en knappt centimetertjock cirkel på bakplåtspapper och flytta sedan försiktigt över till den heta plåten. Förgrädda pizzabotten i 10-15 min tills den fått en lätt gyllenbrun färg.
Pizzasås:
-1 burk passerade eller krossade tomater
-3 pressade vitlöksklyftor
-2 msk tomatpuré
-2,5 msk olivolja
-1 msk franska örter
-1 tsk oregano
-salt, peppar
Gör så här:
Värm upp tomaterna i en kastrull. Lägg i resterande ingredienser och låt småkoka ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt extra kryddor.
Vi hade bara den gooda tomatsåsen och cheddarost på pizzan och det blev kanongott! Ser fram emot att testa fler varianter. Spenat och mozzarella kanske? Har ni fler förslag på toppings? Skriv i kommentarerna! Gärna vegetariska :)
Smaklig måltid!
Kommentarer
Skicka en kommentar