Jag har varit så fenomenalt frisk sen jag la om kosten och slutade med socker!
Det har snart gått ett år sedan dess och idag har jag första förkylningen. Jag har haft ett par förkylningskänningar under året men de har jag motat bort lika snabbt som de kom utan att de blommade ut till något större. Hur jag gjorde då är ett inlägg för sig.
Förut när vi var sjuka tröstade vi oss med mat. Såg det som en ursäkt att äta sockerstinn fruktkräm, nyponsoppa, glass och godis. Det är ju normalt att inte ha så bra aptit när man är krasslig så att matlagningen föll pladask till förmån för mackor och snabbmat var inget konstigt.
Idag ser det väldigt annorlunda ut. Jag vill ju hjälpa kroppen att vara stark! Nu är det huskurer, vitaminbooster, hälsosam mat och VILA som gäller.
Så vad passar väl bättre än en kycklingsoppa full med frisk-ingredienser? Den här soppan uppskattades av hela familjen, maken sa till och med att
-"Om det finns soppa i himlen så är det den här som serveras"
Haha! Bättre betyg kan man knappast få va?
1 hel vitlök
1 gul lök
2 morötter
2 tärningar kycklingbuljong
2 stora mjöliga potatisar
1,2 l vatten
2 dl creme fraiche (frivilligt)
1-2 dl grädde (frivilligt)
2-3 cm riven färsk ingefära
Saften av en citron
Lite hackad persilja
Tillaga kycklingfileerna om det inte redan är gjort.
Tärna potatisen och låt koka i vattnet tillsammans med buljongtärningarna.
Skala alla klyftor i en stor vitlök, jo alla ska det va! Lägg dem i stekpannan med lite olja och stek på svag till medelvärme (jag hade 4 av 9), de ska gärna få lite färg men inte brännas.
Finhacka löken och slanta morötterna och släng i i stekpannan tillsammans med de hela vitlöksklyftorna, strö över lite flingsalt.
Plocka ur vitlöksklyftorna efter 5-10 min och mixa tillsammans med lite av buljongvattnet tills det blir slätt. Häll ihop med potatisen. Lägg även i den stekta löken och morötterna.
Dra isär kycklingen och lägg i strimlorna i soppan, addera crème fraiche och grädde och låt koka upp igen. Dra soppan av plattan och lägg i ingefäran, citronjuicen och persiljan. Smaka av med salt och peppar.
Det går även bra att äta soppan som buljongsoppa, då skippar du bara mejeriprodukterna.
Njut!
Det har snart gått ett år sedan dess och idag har jag första förkylningen. Jag har haft ett par förkylningskänningar under året men de har jag motat bort lika snabbt som de kom utan att de blommade ut till något större. Hur jag gjorde då är ett inlägg för sig.
Förut när vi var sjuka tröstade vi oss med mat. Såg det som en ursäkt att äta sockerstinn fruktkräm, nyponsoppa, glass och godis. Det är ju normalt att inte ha så bra aptit när man är krasslig så att matlagningen föll pladask till förmån för mackor och snabbmat var inget konstigt.
Idag ser det väldigt annorlunda ut. Jag vill ju hjälpa kroppen att vara stark! Nu är det huskurer, vitaminbooster, hälsosam mat och VILA som gäller.
Så vad passar väl bättre än en kycklingsoppa full med frisk-ingredienser? Den här soppan uppskattades av hela familjen, maken sa till och med att
-"Om det finns soppa i himlen så är det den här som serveras"
Haha! Bättre betyg kan man knappast få va?
Himmelsk förkylningssoppa 5-6 port
3 tillagade kycklingfileer (kokade dem direkt från frysen, men kycklingrester går också bra!)1 hel vitlök
1 gul lök
2 morötter
2 tärningar kycklingbuljong
2 stora mjöliga potatisar
1,2 l vatten
2 dl creme fraiche (frivilligt)
1-2 dl grädde (frivilligt)
2-3 cm riven färsk ingefära
Saften av en citron
Lite hackad persilja
Tillaga kycklingfileerna om det inte redan är gjort.
Tärna potatisen och låt koka i vattnet tillsammans med buljongtärningarna.
Skala alla klyftor i en stor vitlök, jo alla ska det va! Lägg dem i stekpannan med lite olja och stek på svag till medelvärme (jag hade 4 av 9), de ska gärna få lite färg men inte brännas.
Finhacka löken och slanta morötterna och släng i i stekpannan tillsammans med de hela vitlöksklyftorna, strö över lite flingsalt.
Plocka ur vitlöksklyftorna efter 5-10 min och mixa tillsammans med lite av buljongvattnet tills det blir slätt. Häll ihop med potatisen. Lägg även i den stekta löken och morötterna.
Dra isär kycklingen och lägg i strimlorna i soppan, addera crème fraiche och grädde och låt koka upp igen. Dra soppan av plattan och lägg i ingefäran, citronjuicen och persiljan. Smaka av med salt och peppar.
Det går även bra att äta soppan som buljongsoppa, då skippar du bara mejeriprodukterna.
Njut!
Hej alla, jag är här för att vittna om hur jag blir rik och berömd framgångsrik modell i världen, jag har gått igenom svårigheter i flera år, sedan jag förlorade mina båda föräldrar, jag kunde inte gå vidare med min bärare p.g.a. Ekonomisk lösning då, tills för fem månader sedan, menade jag en vän som introducerade mig i frimurarfamiljen, först var jag rädd för att gå med, eftersom jag har läst så mycket falska nyheter via internet om frimurarfamiljen, och som jag nu vet det är inte sant, allt var falska nyheter, och jag vill använda detta tillfälle för att säga ett stort tack till frimurarfamiljen, alla bröder och systrar i denna familj, jag är så tacksam för det stöd ni alla ger mig, och för de som trodde att frimurarfamiljen är ond, som inte känner till den här familjens regler och förordningar, snälla sluta döma om du inte känner till, och sluta dela falska nyheter, om du är intresserad av att bli medlem och njuta av frimurarfamiljens fördelar, kontakta av icial adress nedan för mer information.
SvaraRaderaWhatsApp; +31 687 329 133
E-post; info.masonic.oregon@email.cz
E-post; info.masonic.oregon@gmail.com
Eller läs mer om oss på Facebook-sidans länk; https://web.facebook.com/infomasonicoregon